Zo haal jij de lente naar je slaapkamer!

● Cinderella Home ●

De lente hangt in de lucht! Het wordt weer warmer en het zonnetje gaat eindelijk wat meer schijnen. Tijd om je winter slaapkamer een frisse voorjaarslook te geven. Het donkere en knusse interieur in je slaapkamer kan omgeruild worden voor een inrichting waar licht en ruimte centraal staan. Hoe pak je dat het beste aan? Wij geven je een aantal makkelijke tips om de slaapkamer lente-proof te maken!

Slaap onder luchtige materialen

De winter er uit en de lente er in! Kies bij de lente make-over bewust voor beddengoed van luchtig kwaliteit. Berg je winterse dekbed dus op in de kast en pak een luchtig en dun dekbed gemaakt van katoen of bamboe. Ruim daarna je dekbedovertrekken van flanel op en ga voor een katoen, satijn of linnen dekbedovertrek. Tip: kussenslopen van katoen-satijn zijn onmisbaar tijdens de warmere nachten!

Neem een dekbedovertrek in lichte voorjaarskleuren

Wanneer je zomerdekbed weer uit de kast is gehaald, is het tijd om te kiezen voor een fris voorjaarsdekbedovertrek in lichte en vrolijke kleuren. De nieuwe collectie van Cinderella staat helemaal in het teken van de lente! Hou je van een Scandinavische stijl in de slaapkamer? Kies dan voor het Sed dekbedovertrek in een minerale blauwe kleur en je bent helemaal klaar voor het lenteseizoen.

Vrolijke sierkussens

Een mooi en vrolijk sierkussen doet het altijd goed in de slaapkamer. De standaard plek is natuurlijk het bed, maar denk ook eens aan dat leuke stoeltje die in je slaapkamer staat of creëer een gezellig hoekje met sierkussens in verschillende groottes. Door een aantal fleurige kussens toe te voegen, krijgt je slaapkamer nét wat meer kleur waardoor je direct het lente gevoel krijgt!

Zet planten neer in je slaapkamer

Slaapkamerplanten maken de frisse voorjaarslook in je slaapkamer helemaal af! Een aantal kleurrijke planten staan niet alleen leuk in je slaapkamer, ze zuiveren ook nog eens de lucht waardoor jij beter zult slapen. Wil je jouw slaapkamer helemaal in de lente sferen brengen? Kies dan voor lentebloesems óf voor de trend van nu: gedroogde bloemen in een mooie vaas.

Kies voor een vrolijke voorjaarsprint

Kleurrijke voorjaarsbloemen, vogels en vlinders op je dekbedovertrek zorgen iedere ochtend weer voor lentekriebels en een vrolijk humeur. Wist je dat Cinderella heel veel verschillende dekbedovertrekken met bloemenprints heeft? Zo vind je altijd een passend dekbedovertrek die bij jouw stijl past.

Verf je muur in een frisse tint

Je kan natuurlijk kiezen voor een druk en vrolijk bloemen behang. Maar wanneer je voor iets meer rust wil gaan in je slaapkamer, kies dan voor één natuurlijke kleur op je muur zoals groen, taupe of zand. Deze kleuren creëren rust in de slaapkamer zonder daarbij het lentegevoel uit het oog te verliezen. Vind je één kleur te rustig? Schilder dan met een sjabloon een mooi patroon of leuke tekst op je muur.

Meer slaapkamer inspiratie? Volg Cinderella op Pinterest voor de allerlaatste trends!