Nachtzweten? Zo kies je het juiste beddengoed

● Cinderella Home ●

 Nachtzweten, we doen het allemaal… Door het enorme ‘geweld’ aan draaien en dromen of misschien omdat je het gewoon altijd warm hebt? Bij Denise van @Huisjedg ligt het net iets anders. Als bijwerking van medicijnen heeft zij last van nachtzweten. Enorm vervelend, maar met het juiste beddengoed voelt Denise zich toch nog fris als ze het bed uitstapt. Lees haar ervaring en tips hieronder.

Wat kun je doen tegen nachtzweten als het gaat om beddengoed?

”Het is natuurlijk vanzelfsprekend om regelmatig je beddengoed te wassen, maar als je last hebt van nachtzweten is dit nog noodzakelijker. Zelf was ik gemakkelijk twee keer per week mijn beddengoed, maar het was even zoeken welk materiaal hier het beste geschikt voor is en wat ik er zelf aan kan doen om te voorkomen dat zweet in mijn matras of kussen trekt.

Mijn advies is om altijd voor 100% katoen te kiezen, deze kwaliteit neemt goed vocht op maar staat het ook snel weer af. Ideaal dus voor het vele wassen! Kies zeker niet voor kwaliteiten als badstof, jersey of flanel en zorg er voor dat je matras en kussen heel goed beschermd is met een molton, want deze gooi je niet bij iedere wasbeurt in de was. Zelf gebruik ik een Cinderella molton van 100% katoen. Een molton neemt het vocht snel op, doordat het geruwd is. Hierdoor gaat het zweet niet in het kussen of matras zitten. Zelf heb ik ook nog een extra bescherm ‘matje’ op mijn topper zitten, zo is mijn matras extra beschermd en kan ik alles waar het zweet in trekt gemakkelijk wassen!

Synthetische bedden, kussens of matrassen zijn altijd warm dus denk hier goed over na voordat je dit aanschaft. Denk als alternatief eens aan wol of aan dons, dit materiaal ademt veel meer en kan daarom veel koeler zijn op je lichaam.

De laatste tip die ik nog voor jullie heb: werk met laagjes, vooral als het warm is. Gebruik geen dekbed in het overtrek maar gebruik naast een losse overtrek ook een sprei of kleedje welke je eroverheen neer kan leggen voor als je het misschien toch koud krijgt.”

Wat ligt er nu op mijn bed?

”Ik gebruik een Cinderella hoeslaken van 100% katoen in de kleur ivory en om mijn bed mooi af te stylen heb ik het dekbedovertrek ‘Weekend’ in de kleur Ivory, welke ook van 100% katoen is. Na het wassen blijft het enorm mooi en zelfs na het vele wassen kan ik vertellen dat het nog steeds zijn kleur behoud. Ook past het beddengoed perfect om mijn matras, dekbed en kussens!”

Is het nachtzweten verminderd?

”Ik moet zeggen dat ik er niet heel veel minder van ga zweten, maar het voelt wel echt ‘koeler’ aan waardoor het ook niet extra warm is tijdens de nachten. Nachtzweten is niet echt op te lossen, maar je kan het wel zo hygiënisch mogelijk voor jezelf maken..

Veel succes en slaap lekker! Liefs Denise – @huisjedg