Internationale vrouwendag: De 5 leukste feministische Netflix series


Vandaag vieren we Internationale Vrouwendag: ieder jaar op 8 maart, staan we stil bij de solidariteit en de strijdbaarheid van vrouwen. We bewonderen alle krachtige vrouwen die verandering weten te brengen in de wereld door middel van hun doorzettingsvermogen, ambitie en daadkracht. Echte #heldinnen wat ons betreft! 

In het kader van internationale vrouwendag hebben wij de 5 leukste Netflix series met een feministische boodschap op een rijtje gezet:

GLOW

1) GLOW

Back to the 80’s! De serie ‘Glow’  speelt zich af in de jaren tachtig en draait om het verhaal van Ruth Wilder, een jonge actrice die maar geen werk vindt als vrouw zijnde. Toch besluit ze, samen met een tiental andere vrouwen, haar passie en droom voor acteren niet op te geven en komt ze terecht in de wereld van vrouwenworstelen.

Glow is geschreven door de makers van Orange is the New Black en is gebaseerd op de serie Gorgeous Ladies Of Wrestling (GLOW) uit de jaren tachtig.

Cable Girls (Las Chicas del Cable) season 2

2) LAS CHICAS DEL CABLE

Heb jij een extra dosis vrouwelijke inspiratie nodig? Dan is deze feministische Spaanse serie helemaal voor jou! Las Chicas Del Cables speelt zich af in 1920 in de stad Madrid en gaat over vier sterke vrouwen die voor een telecommunicatiebedrijf als telefoniste werken. In de serie leef je mee met hun dagelijkse strijd tegen onafhankelijkheid. De vier sterke vrouwen leven in een tijd waar de vrouw weinig recht en zeggen heeft en het niet voor de hand ligt dat vrouwen werken. Lukt het ze om hier verandering in te brengen?

23 *New/Old* Outlander Promo Pics Featuring Sam and Cait  – SamCaitLife

3) OUTLANDER

Ben je geen liefhebber van historische series, maar houd je wel van drama en romantiek? Dan is het zeker de moeite waard om Outlander te kijken! Het verhaal van deze fantasieserie begint in 1945 waarin de Engelse verpleegster Claire op een mysterieuze wijze terug wordt geleidt naar het jaar 1943. Hier raakt ze direct betrokken bij een burgeroorlog en wordt ze gedwongen om te trouwen met Jamie, een Schotse strijder. In de serie leef je mee hoe Claire zich als vrouw sterk houdt in de mannenwereld. Je leert niet alleen veel over de geschiedenis, maar kijkt ook nog eens een hele spannende serie!

The last five minutes of every #HTGAWM episode stress me more than my entire career!!! - #happyfriday

4) HOW TO GET AWAY WITH MURDER

Over sterke vrouwen gesproken, de rol van Annalise Keating uit de serie HTGAWM is hier zeker een goed voorbeeld van! De hoofdrolspeelster is een rechtshoogleraar aan de universiteit van Philadelphia en is een krachtige vrouw van Afro-Amerikaanse afkomst. Ieder jaar selecteert zij een groep excellente studenten die de kans krijgen om de ervaring als professor in de strafrecht van dichtbij mee te maken. Wes, Michaele, Lausher en Asher zijn de geselecteerde studenten. Zij weten alleen nog niet dat hun leven compleet zal veranderen na deze ervaringen..

Orange Is the New Black

5) ORANGE IS THE NEW BLACK

We gaan er van uit dat je al vaak van deze serie hebt gehoord! De feministische serie speelt zich af in een vrouwengevangenis met vrouwelijke criminelen die opkomen voor hun rechten. Het leven van de hoofdrolspeelster Piper (Taylor Schilling) veranderd drastisch nadat ze veroordeeld wordt voor een misdaad die ze 10 jaar geleden met haar toenmalige vriend heeft begaan. De serie geeft een realistisch beeld van het leven in de vrouwengevangenis en kaart seksueel en fysiek geweld op een ontzettende goede manier bij vrouwen aan. Een erg spannende serie waar humor toch centraal staat! 

Met dit rijtje ben je helemaal klaar voor deze regenachtige Netflix avond in bed. Én natuurlijk onder een heerlijk Cinderella dekbedovertrek 😉

Dekbedovertreksets van Cinderella zijn gemaakt van 100% hoogwaardig katoen en voelen heerlijk zacht en comfortabel aan. De hoge kwaliteit en lange kleurechtheid maken het dat je lang kunt genieten van een Cinderella dekbedovertrekset. Cinderella dekbedovertrekken zijn voorzien van een dubbele instopstrook over de volle breedte. Hierdoor zijn de overtrekken geschikt voor dekbedden tot 220 cm lang. Cinderella dekbedovertrekken worden geleverd met bijpassende slopen in de afmeting 60x70 cm.