Het Deense geheim voor geluk:

5 tips voor meer hygge in jouw huis

Soms lijkt het alsof elk artikel op het internet claimt de juiste kuur te hebben voor het vinden van geluk in ons leven. Nu zijn wij er zelf ook schuldig aan en kijken we binnen bij een ander cultuur dat al meerdere keren is uitgeroepen tot de gelukkigste mens ter wereld: de Deense.

Hygge, de Deense levensstijl voor een gelukkiger leven

Het Deense fenomeen ‘hygge’ (húú-guh) is een groot onderdeel van de Deense levensstijl. Hygge draait om gezelligheid, warmte en knusheid. Dit is exact wat wij nodig hebben om deze laatste wintermaanden door te komen. Bekijk onderstaande tips om in ieder geval een stapje dichterbij het geluk te zitten!

#1: Even zonder technologie

De eerste tip uit het rijtje is voor velen van ons de moeilijkste: de telefoon wegleggen en ons totaal focussen op offline-activiteiten. Hygge gaat vooral om het genieten van ieder moment. Hoe minder afleiding we hierbij hebben, hoe beter. En zeg nou zelf, wat is nu fijner dan het lezen van een tijdschrift of boek onder de warme dekens?

Dekbedovertrek – Cinderella Costa

#2: Warme dekens, kaarsen en drankjes

Over warme dekens gesproken..dit past helemaal bij het complete plaatje van een Hygge levensstijl. Een warme kop chocolademelk, brandende kaarsjes en een extra gezellige plaid. In plaats van een hapje eten buiten de deur, kiezen we voor een gezellige avond thuis met vriendinnen waarbij comfortfood niet mag ontbreken. De gezonde levensstijl zetten we eventjes aan de kant en we focussen ons op -quality time- met de mensen van wie we houden.

#3: Zachte kleuren in de slaapkamer

Het spreekt natuurlijk voor zich dat we allemaal gelukkiger worden van een goede nachtrust. Maar, heb je wel eens kritisch naar je eigen slaapkamer gekeken? De inrichting bepaalt namelijk een groot deel van onze nachtrust. Zijn de gordijnen verduisterend genoeg of juist te licht waardoor de hersenen actief blijven tijdens de nacht. Ook de kleuren in de slaapkamer zijn belangrijk. Felle kleuren wekken namelijk energie op. Kies daarom voor zachte kleuren in je inrichting, zoals het Lamina dekbedovertrek in poederkleur.

#4: Natuurlijke materialen

De Scandinavische levensstijl wordt erg beïnvloed door de natuur. Zo hechten zij veel waarde aan buitenshuis tijd spenderen zoals het maken van een fietstocht of een wandeling. Om dit outdoor gevoel in huis te halen, kiezen we voor natuurlijke tinten en houten accessoires. Om het hygge-gevoel nog completer te maken steken we kaarsen aan in plaats van elektrische verlichting en genieten we van de geur van verse bloemen die op de salontafel staan.

#5: Houd het simpel!

De laatste tip is zeker niet onbelangrijk binnen het Hygge concept: houd het simpel, je hebt geen overbodige dingen nodig om lekker in je vel te zitten! Een rustig interieur in huis is de kunst van het weglaten van onnodige spullen. Zo creëer je niet alleen een kalm effect in het huis maar ook in het hoofd. De Deense stijl staat voor neutrale en kalmerende ruimtes creëren met kleuren als beige, wit en grijs.

 

Klinkt niet verkeerd hé, zo’n hygge-levensstijl? 😉 Voor meer inspiratie, kun je ons volgen via Instagram: @cinderellahome.nl