Dit zijn de 5 beste slaapkamer kleuren voor een goede nachtrust

Wil je de slaapkamer een nieuw kleurtje geven, maar weet je nog niet zo goed welke? Kijk dan niet alleen naar het eindplaatje, maar ook naar wat de kleur met de sfeer van je slaapkamer doet. Kleur heeft veel invloed op je humeur en gemoedstoestand en het kiezen van de juiste kleur zorgt zelfs voor een betere nachtrust. Wij geven je de vijf beste kleuren voor in de slaapkamer!

Blauw: kalmerend 

Blauw wordt vaak geassocieerd met kalmte en verlaagd je bloeddruk en hartslag. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met blauw in de slaapkamer gemiddeld langer slapen dan mensen in een andere kleur slaapkamer. Ook blijkt dat meer dan de helft van de blauwe slapers regelmatig vrolijk wakker wordt. Wat natuurlijk weer zorgt voor een goed begin van je dag!

Geel: stimulerend 

Geel; deze zonnige kleur stimuleert het zenuwstelsel waardoor je lichaam wordt aangemoedigd om te ontspannen. Daarnaast is geel ook een hele vrolijke kleur en staat het gezellig in je slaapkamer. Je kan kiezen voor een frisse gele tint of juist voor meer warmte met okergeel, een trendkleur die niet mag ontbreken in je interieur. 

Zilver: luxe comfort

Zilver geeft je slaapkamer een luxe uitstraling. De kleur geeft een bepaalde schittering waardoor je ogen denken dat het nacht is en ervoor zorgt dat je heerlijk kan slapen (wie wilt dit nu niet?!). Daarnaast creëer je een ontspannen en rustige sfeer in je slaapkamer en is zilver met allerlei andere kleuren zoals blauw, wit en paars goed te combineren!

Groen: rustgevend

Ga voor de kleur groen als je je slaapkamer iets meer diepte, rust en evenwicht wilt geven. Je kan deze rustige sfeer ook creëren door een aantal groene planten aan de slaapkamer toe te voegen die ook nog eens de lucht in je slaapkamer zuiveren waardoor je een betere nachtrust ervaart.

Oranje: stabiliteit

De kleur oranje verdrijft depressieve gevoelens en zorgt voor positiviteit in je slaapkamer. Je kan alle kanten op, van een licht oranje perzikkleur tot aan een warme pompoenkleur. Een ding is zeker: je voelt je vrolijker! Ook zorgt de kleur oranje voor een stabiele atmosfeer waardoor je spieren ontspannen en je sneller in slaap valt. 

Fotocamera overzicht symbool Gratis Icoon links: Instagram @marlie.and.lilalux

Meer slaapkamer inspiratie? Volg Cinderella op Pinterest voor de allerlaatste trends!