Dat we Valentijnsdag eigenlijk te commercieel en cliché vinden, is niets nieuws. Toch gaat het bijna altijd in ons hoofd rond om iets te kopen of doen voor de ander. Dit hoeft natuurlijk geen spectaculair cadeau of activiteit te zijn. Thuis kun je het namelijk ook erg gezellig maken. Met deze 8 simpele ideeën helpen wij je hiermee, of het nou Valentijnsdag is of niet 😉


1. Pizza-filmavond

De perfecte match: pizza en een feel good movie. Met deze combinatie kom je de avond goed door en is koken niet van belang. We hebben een aantal feel good movies op een rijtje gezet, die jou gegarandeerd een leuke avond bezorgen.

  • La La Land, The Proposal, Ghostbusters, The Dictator, No Strings Attached, A Thousand Words & The Wolf of Wall Street

2. Board game night

Heb je zin om eens wat anders te doen dan een filmpje op de bank? Kies dan voor een fanatiek avondje Scrabble, 30 Seconds of Monopoly inclusief wijn en snacks.

3. Ontbijt op bed

Begin de dag goed en verwen je vriend of vriendin met een ontbijt op bed, op een comfortabel Cinderella dekbedovertrek. Verse sinaasappelsap met croissants of een yoghurt-ontbijt met fruit. Lekker en simpel!

Tip voor doordeweeks:  Ben je een chaoot in de ochtend en heb je geen tijd om rustig op bed te ontbijten? Stel dan een ontbijt samen waar je vriend op werk van kan genieten.

4. Bake some muffins

Lekker cliché, maar liefde gaat door de maag. Wie maak je nou niet gelukkig met zelfgebakken muffins, brownies of cake?

5. Wine-tasting voor twee

Organiseer je eigen mini wijnproeverij voor twee. Misschien heb je nog wat wijn in de kast staan die je kunt gebruiken en hoef je niet zoveel meer in te kopen. Verzin een leuk thema voor de wijnproeverij, bijvoorbeeld wijn uit een bepaald land of regio en ga voor bijbehorende hapjes. Ga je voor een Spaans thema, dan kun je nacho’s, guacamole, olijven en chorizo in huis halen.

6. Kaasfondue (super cheesy)

Super cheesy, maar wel heel makkelijk én misschien zelfs het lekkerste uit het rijtje. Heb je een fondue in huis, dan hoef je alleen nog maar de dipjes te bedenken. Stokbrood, druiven, champignons, aardappeltjes, wortels, tomaten, brocolli, bloemkool, nacho’s en stukjes kipfilet. Mocht je iets meer moeite willen doen, dan kun je de groenten eerst grillen en vervolgens op tafel serveren als dip. Yummy!